שאל את הרב - כללי

שמות טובים ומומלצים לבנים

  • ט' שבט התש"פ

שאלה

אם אפשר בבקשה להמליץ על מספר שמות טובים לבן שהולך להוולד בדצמבר הקרוב? אם אפשר רשימה של שמות..

תשובה

שמות מומלצים לבנים:

אבא, אבטליון, אביאל, אביגדור, אבידן, אביה, אביהו, אביהוד, אבי-עד, אביחיל, אבינדב, אבינועם, אביסף, אביעזר, אביעזרי, אבישי, אביתר, אבינר, אבנר, אבצן, אברהם, אבישלום, אדמון, אהוד, אהליהב, אהרן, אוהד, אוריאל, אורי, אוריה, אחיה, אחימעץ, אחיסמך, אחיעזר, אחיקם, אחירם, איתי, איתיאל, איתמר, איתן, אלדד, אילון, אלון, אלחנן, אליאב, אליה, אליהו, אלינתן, אלימלך, אליעזר, אליפלט, אלכסנדר, אליצפן, אליקים, אלישמע, אלעזר, אלקנה, אמיתי, אסף, אפרים, אריאל, אריה, אשר.

בועז, בחיי, ביבי, בניהו, בנימין, בן ציון, בצלאל, ברוך, ברכיה, ברק.

גבריאל, גד, גרשון, גדעון, גלעד, גמליאל.

דוב, דוד, דן, דניאל.

הושע, הושעיה, הלל.

וידאל, ויטאל.

זאב, זבולון, זבדיה, זבדיאל, זכאי, זכריה, זלמן, זמיר, זרח, זרחיה.

חביבי, חבקוק, חגי, חובב, חושי, חושיאל, חזקיה, חזקיהו, חיים, חכמון, חלקיה, חנוך, חנון, חנין, חנינא, חנינה, חנן, חננאל, חנניא, חנניה.

טוב, טוביה, טודרוס.

יאיר, יגאל, ידידיה, ידע, ידעיה, יהודה, יהוידע, יהונתן, יונתן, יהוצדק, יהושע, יהללאל, יהושפט, יואב, יואל, יוחאי, יוחנן, יוםטוב, יונה, יוסי, יוסף, ותם, יחזקאל, יחיאל, יחיא, יכין, ימין, ינאי, ינון, יעבץ, יעקב, ישראל, יפונה, יפת, יצהר, יצחק, יקותיאל, יקר, ירוחם, ירחמיאל, ירמיה, ישועה, ישורון, ישי, ישמעאל, ישעיה, ישעיהו, ישר, יששכר, יתרו.

כָּלֵב, כִּלְאָב, כתריאל.

לוי, לייב.

מאיר, מיוחס, מיכאל, מישאל, מכיר, מכלוף, מלאכי, מלכיאל, מנוח, מנחם, מנשה, מצליח, מרדכי, משה, משולם, מתתיהו.

נהוראי, נר, נוריאל, נח, נחום, נחוניא, נחמיה, נחמן, נחשון, נטע, ניסן, ניסים, נעם, נפתלי, נריה, נִתֵּאי, נתנאל, נתניהו.

סעדיה, סיני.

עדיאל, עדין, עדן, עובד, עובדיה, עודד, עוזי, עוזר, עוזיה, עוזיאל, עזרא, עזריאל, עזריה, עלי, עמוס, עמיהוד, עמינדב, עמישדי, עמישי, עמנואל, עקביא, עקיבה, עקיבא, עתניאל.

פדהאל, פדהצור, פורת, פינחס, פלטי, פלטיאל, פסח, פרץ, פתחיה.

ציון, צבי, צדוק, צור, צוריאל, צורישדי, מצח, צפניה.

קלונימוס, קלמן, קיש.

ראובן, רחביה, רחמים, רפאל.

שאול, שאלתיאל, שאר-ישוב, שבתי, שדיאור, שימי, שכנא, שכניה, שלום, שלומי, שלומיאל, שלמה, שםטוב, שמאי, שמואל, שמחה, שמעון, שניאור, שמעיה, שמריהו, שמשון, שפט, שפטיה, שרגא, שריאל, שריהו, שר-שלום, ששון.

תדהר, תנחום.

בהצלחה - מנשה ישראל