זוגיות

טבילה במקווה לפני חתונה רפורמית

  • כ"א תמוז התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב . חברה שלי יהודיה מתחתנת בחתונה רפורמית עם גבר לא יהודי . האם ההלכה מתירה/מחייבת בכל זאת לטבול לפני במקווה ? חודשיים לפני החתונה בארץ היא טסה לחו"ל להתחתן כדי לקבל תוקף חוקי בארץ לחתונה. האם הטבילה צריכה להתקיים לפני החתונה בחו"ל או לפני החתונה בארץ ?

תשובה

שלום ובררכה

אין כל טעם לטבילה. הרי זה טובל ושרץ בידו ולא שרץ אחד אלא שני שרצים גם חתונה רפורמית וגם חתונה עם נכרי רחמנא ליצלן. אין זה חתונה כלל ואין כל תועלת בטבילה.

אציע שתשלחי לנו מס' טלפון ונשתדל לסייע בכל מה שאפשר.