תפילה וברכות

מתי לא אומרים הריני מוחל לפני קריאת שמע על המיטה?

  • י"ח תמוז התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מתי אין להגיד "הריני מוחל לכל מי שהכעיס והקניט אותי" לפני קריאת שמע? (האם זה נקרא וידוי? ואם לא מה זה הוידוי הזה שאומרים שלא אומרים אותו בימים שלא אומרים תחנון? אפשר את הנוסח המקורי?). תודות

תשובה

שלום רב,

אומרים "הריני מוחל וסולח" לפני קריאת שמע על המיטה בכל לילה כולל ליל שבת (יעויין חזון עובדיה ברכות עמודים תקיא- תקיב. אולם מנהג חב"ד שלא לומר "הריני מוחל" בליל שבת וכמו שכתב בספר המנהגים עמוד 30).

"וידוי" שלא אומרים בימים שאין אומרים תחנון הכוונה לקטע שמתחיל ב"אנא ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו תבוא לפניך תפילתנו" עד "ואנחנו הרשענו".

בברכה,

הלל מאירס