אבל וחתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני מתחתנת בעוד שבוע ימים לפני ארבעה ימים סבי נפטר זכרונו לברכה... שאלנו מספר רבנים ועוד לא קיבלנו תשובה ברורה לגבי מה מותר ומה אסור לאבי ולדודים שבאבל לעשות בקשר לחתונה... 1- האם אבא יכול להשאר באולם לאחר החופה? 2- האם הוא צריך לשבת בנפרד או בכניסה לאולם או שהוא יכול לשבת בשולחן עם אמא שלי? 3- האם הוא צריך להיות שותף בעבודה כגון להגיש שתייה או לעבור לראות שהכל בסדר בין האורחים? 4- לגבי הדודים האם הם יכולים להגיע ואם כן האם הם צריכים להתנהג כמו אבא? 5- האם לאבא מותר לאכול מהאוכל של האולם ואם כן האם הוא צריך לעשות את זה בצד או מה? 6- האם מותר לאבא לרקוד? 7- האם לאבא מותר לצפות בטקס החינה מרחוק או לפחות לראות אותי מגיעה לטקס עם התלבושת? (הטקס הוא יום אחרי שקמים מהשבעה) אני רוצה להוסיף שסבא נפטר בשיבה טובה בגיל 102 איש פשוט ותלמיד חכם (אני לא יודעת אם זה נכון אבל שמעתי שבגלל שהוא נפטר מחמת הגיל יש אפשרות להקל...) אבל זה עוד לא יהיה חודש מאז שנפטר דבר נוסף המשפחה של אבא שלי היא ממוצא תימני (אם יש מנהגים שונים?) אודה מאוד לכבוד הרב אם יוכל לענות לי תשובה מפורטת ככול היותר שתענה לי על כל הסעיפים לא הייתי רוצה לשגות בעניין הזה ולצער את סבא תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אבא יכול להשתתף בחתונה בצורה מלאה ללא כל הגבלות וללא צורך להיות מלצר.

4. הדודים יכולים להיות בחופה ויש להם לאכול בשולחן נפרד לא בתוך האולם. אין להם לרקוד.

אם מקובל שבכל חינה האבא משתתף יש להקל גם בכך.

בברכה - בנימין שמואלי