איך אני עושה הפרדת כלים בבית,לזורק,לקנות חדשים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה בנושא שמטריד אותי. אצלי בבית אין הפרדה בכלים ורציתי לדעת איך אפשר להפריד בין הכלים? מה אני אמורה לעשות עם הכלים הלא כשרים? לזרוק אותם?! לקנות חדשים? ואיך אפשר לשמור על כשרותם כשיש כיור אחד בבית?? בתודה מראש, שרה!

תשובה

שלום וברכה

הכשרת כלים: כלי זכוכית אינם צריכים הכשרה. כלי חרס לא מועילה להם הכשרה. כלי מתכת יש להכשיר בהטבלה במים רותחים אשר הם על האש, לאחר 24 שעות שלא השתמשו בכלים.

אם יש רק כיור אחד, יש להקפיד שלא להשתמש בעת הדחת הכלים במים חמים אלא בפושרים, ולהקפיד שלא להניח את הכלים בכיור, ולא להשתמש באותו סקוטש` לחלבי ובשרי. אם את צריכה עוד הכוונה אשמח לעזור.

בברכה - בנימין שמואלי