חברה והשקפה

איך מסבירים את נושא השכבות בקרקע [ב]

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מוכרח לומר לך שעשית אצלינו מהפך עם התשובה הזאת, היה מקובל אצלינו בשכבה שזאת הסתירה הכי חזקה לדת ולתורה, וביום שישי ישבנו כולנו יחד ולמדנו את התשובה הזאת - והתפתח ויכוח ענקי שבסיכום החלטנו שאנו חייבים לברר את הדברים לעומק. אחד טען שהשיטה הזאת לפיו לא אנו התושבים הראשונים של כדור הארץ לא מקובל כל כך לפי הדת, וכי רוב הדתיים לא מאמינים כפי מה שכתוב בתשובה הזאת, הוחלט לשאול שנית את הרב שענה את זה אם אכן הדברים מקובלים על כולם.

תשובה

שלום וברכה

מה שכתבתי בתשובה הקודמת מבוסס על דברי רשימה ארוכה מרבותינו הראשונים והאחרונים שידעו מהקבלה שלהם את כל השתלשלות העניינים, והיו מהם שידעו אף לציין לפריטים מסויימים ששרדו ועברו מהעולם הקודם לעולמנו אנו, וכפי שתראה r בפרשת הצח בלשונו ם>
"...על ידי שטף מי המבול הובלו פגרי בעלי החיים לתוך העמקים, ורובם נבלעו בעמקי התהום, אשר האדמה פצתה את פיה מעומק תהום רבה וירדו כמה אלפים אמה לעמקי שאול עד שבצאת נח מהתיבה לאמצא שום רושם מפגרי בעלי החיים ועצמות הענקים ובעלי החיים הגדולים שהיו קודם המבול, ועדות ה´ נאמנה מחכימת פתי להשיב דבר לחכמי הגיאולוגיה שחופרים במעמקי האדמה ומוצאים עצמות גדולות מענקים ובעלי חיים גדולים שנאבדו מן הארץ, ואינם עוד מזמן המבול ואילך, והחכמים האלה מבקשים להוכיח מזה קדמות העולם, כי חושבים הם כי האדמה עשוייה מינים מינים, שבכל עומק ידוע יש מין אדמה אחרת, ומחשבים לפי איכות האדמה שימצאו שם את העצמות מתי היתה חיה זו בעולם. כי לפי חשבונם בכדי שיתהוו כל שכבות האדמה צריך מציאות של אלפי רבבות שנים, ושכבר היו בעלי חיים מימי קדם קודם לזמן היצירה שלנו.

וכל זה הבל וריק, כי בעת המבול פתחה האדמה את לועה ע´´י הרעשים שבאו מעומק שאול ותהום רבה והפכה תחתונים למעלה ועליונים למטה והורידה פגרי הבעלי חיים עמוק עמוק, ונבקה חכמת הדורשים והחופרים לדעת איכות המהפכה הזאת אשר עשתה נפלאות במשך 150 יום של עמידת המים, עד שכל הסדרים שסדרו להן החוקרים מאיכות האדמה בכל שטח וכל חשבונותיהם בזה נתבלבלו אז וכל השערותיהם ודימיונותיהם ישא רוח יקח הבל, ולא חכמו ישכילו זאת ויראו מעשי ה´ ונפלאותיו במצולת שאול איך מחה את כל היקום מעל פני האדמה ויטביעם בשאול תחתית עדי אובד´´.

ויצויין כי גם שינויי האקלים באיזורים השונים על פני כדור הארץ מובהר היטב על ידי הגאון המלבי"ם בפרשת נח כתוצאה מהשינוי האדיר שהיה בעידן המבול בנטיית כדור הארץ מול קו המשוה, ראה בדבריו בפרק ח פסוק כב.

בהצלחה - מנשה ישראל