אם נגיד קמתי בבוקר, שתיתי קפה ואחרי שסיימתי לשתות נזכרתי שלא נטלתי ידיים, האם מותר ליטול עם\בלי ברכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי 2 שאלות לגבי נטילת ידיים בבוקר: 1. אם נגיד קמתי בבוקר, שתיתי קפה ואחרי שסיימתי לשתות נזכרתי שלא נטלתי ידיים, האם מותר ליטול עם\בלי ברכה? 2. שמעתי שבנטילת ידיים של הבוקר צריך ליטול 6 פעמים, שזה אומר כל פעם יד אחת, כשמתחילים ביד ימין. אם נטלתי באופן כזה של ישר 3 פעמים בכל יד (נטילת ידיים שלפני אכילת לחם), האם זה תופס או שיש צורך ליטול שנית?

תשובה

שלום וברכה

א. אם לא נטלו ידיים מיד, נוטלים ידיים כשנזכרים, עם ברכה.

ב. נטילת ידיים לסירוגין, מועילה גם כשאין צורך ליטול דוקא כך.

בהצלחה - מנשה ישראל