אמונה

איך לכפר על שקר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב לאחרונה עשיתי כמה מעשים חמורים,יש תמיד את אלו שעוצרים אותי ברחוב ואומרים לי להניח תפילין אז קרה שכמה פעמים הם שאלו אותי "הנחת תפילין" ואני עניתי כן למרות שלא הנחתי ואני מרגיש עם זה איום ונורא כל הזמן אני חושב על זה שעשיתי מעשה לא בסדר ואני מתחרט על זה? מה לעשות הרגשי אשמה האלו ממש מציקים לי ואני יודע שעשיתי מעשה חמור לשקר בדבר הנחת תפילין מה אוכל לעשות כדי לכפר על זה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כבן אדם מוסרי, אתה מרגיש רע בכך ששיקרת כשאמרת כשכבר הנחת תפילין, ונראה לכאו´ שיש לך רגשי אשמה על כך עוד יותר מעצם אי הנחת תפילין.

אולם מנקודת המוסריות הצרופה יש לנו להכיר תודה לבורא עולם ולקיים את ציוויו ולהניח תפילין, כשאי השמירה על מצוותו תגרום לרגשי חסר בנפשינו, ולכן אין צורך להרחיב את רגשי האשמה מעבר לנקודה העיקרית שעבר עליך יום ללא הנחת תפילין, והתשובה לזה הוא כפי שהתווה בורא עולם לקבל על עצמינו מהיום והלאה כן להקפיד על הנחת תפילין - קריאת שמע - תפילה כדין מדי יום, וכשתעשה כך שוב אין לך לדאוג על העבר.

בהצלחה - מנשה ישראל