שאל את הרב - כללי

מה עדיף למתחזקים - קיצור ילקוט יוסף או קיצור שולחן ערוך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ! האם קיצור ילקוט יוסף מתאים למי שעושה צעדיו הראשונים בתשובה או עדיף קיצור שולחן ערוך הרגיל הישן והטוב ? (כמנהג הספרדים) . אם אפשר פירוט מה ההבדל ביניהם פרט למחברים . תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

עדיף לצעדים הראשונים הקיצור שולחן ערוך של הרב שלמה גנצפריד זצ"ל הישן, שנראה כאילו חובר במיוחד לאלו הנמצאים בצעדיהם הראשונים.

ומכיון שישנם הבדלי הלכות ומנהגים בין הספרדים והאכנזים, תרכוש את הקיצור שולחן ערוך הישן עם הערות מרן הרב מרדכי אליהו שליט"א ושמה תלמד על ההבדלים הנדרשים.

לאחרי הלימוד הנ"ל תוכל להרחיב ידע ואופקים ב´קיצור ילקוט יוסף´ המרחיב את האופקים בצורה רחבה ועשירה במיוחד.

בהצלחה - מנשה ישראל