חברה והשקפה

הרמב´ם ומורה נבוכים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם צוות הדברות. צפיתי בהרצאה של הרב האמריקאי,שאיני יודע את שמו,שם ההרצאה-´הרמב´ם ומורה נבוכים´ התחושה הכללית הייתה כאילו מישהו משך לי שטיח מתחת לרגלים. שאלותי,בירשותכם הם: -האם גישתו של הרמב´ם באמת הייתה כל כך שכלתנית? והוא לא מאמין בניסים? מה הוא אומר על יציאת מצרים? -אני תוהה עם צוות הרבנים של הידברות באמת מסכים עם רוב התכנים שהועברו ע´י הרב האמריקאי. האם הרמב´ם באמת אמר שאין שדים? זה פשוט לא יתכן! הרי כל הגמרא עמוסה בסיפורים שאומרים בדיוק ההיפך. או לדוגמה שהרב אמר ´So there is no Abuhatzeira´ (אבוחצירה) האם אתם באמת מאמינים לזה,וזה באמת נגזר משיטתו של הרמב´ם?הרי זה ידוע שלצדיקים הגדולים יש יכולת לראות את הנסתר ולעשות דברים שאנחנו אולי בכלל לא מודעים. האם אתם באמת מאמינים בדברים האילו? שווה צפייה. אשמח לקבל תשובה,רון לביא.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

ודאי שהרמב"ם מאמין לניסים; תורתנו הקדושה, הלא מלאה היא בניסים, וכדבריך.

לגבי השדים, נכון הדבר שהרמב"ם מכחיש קיומם, אבל למעשה, הרוב גדולי ישראל מאמינים, וכן המקובל בעם ישראל.

אין ספק שיש לצדיקים אפשרויות וכוחות נסתרים, נעלים, נעלמים ונפלאים, וכדבריך.

ברכה והצלחה;

יעקב משה