תפילה וברכות

מה התפילות שאני מחויבת בהם במנחה חוץ מתפילת שמונה עשרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב. 1. לעיתים איני מספיקה להתפלל שחרית בבוקר אז אני מתפללת מנחה, מה התפילות שאני מחויבת בהם במנחה חוץ מתפילת שמונה עשרה? 2. כשאני מתעוררת בבוקר אני אומרת ´מודה אני...´ ולאחר מכן נוטלת ידיים עם ברכה. השאלה שלי היא כשאני באה להתפלל את ברכות השחר האם אני אמורה לנטול את ידיי שוב עם ברכה או ללא ברכה או שלא ליטול ידיים בכלל כי נטלתי כשמיד התעוררתי? תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. מנחה עיקרה תפילת שמונה עשרה.

אם יש לך די זמן ראוי לומר את "אשרי יושבי ביתך" לפני התפילה ואת "עלינו לשבח לאחר התפילה.

2. אין לברך שוב.

אם את מתפללת שמונה עשרה חובה ליטול ידיים שוב, אם את מתפללת  ברכות השחר בלבד אין צורך ליטול ידיים שוב,

אם לא עשית דבר המחייב נטילה ככניסה לשירותים וכדו´.

בברכה - בנימין שמואלי