תפילה וברכות

מה עושים כשלא בטוחים מה צריך לברך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד תודה רבה לכם על התשובה הקודמת עזרתם לי מאוד! ברצוני לשאול מספר שאלות 1) מה עושים במצב שלא בטוחים מה הברכה על המאכל או השתייה? ואם לא בטוחים האם על המאכל מברכים פרי האדמה או פרי העץ מותר לברך פרי האדמה? 2)מה לעשות אם לא בטוחים אם צריך לברך לדוגמא שותים מים ולאחר פרק זמן מסוים רוצים לשתות עוד מים מה הפרק זמן שלאחריו צריך לברך שוב? ומתי זה נקרא ברכה לבטלה? 3)אם בשבת שומעים לידי מוזיקה בבית או רואים טלוויזיה מה עדיף לעשות ללכת משם או להישאר ולנסות להתעלם? תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

1. כאשר אין את מי לשאול ואיך לברר מברכים שהכול.

ספק העץ ספק האדמה מברכים אדמה.

2. אם את רגילה לשתות כל הזמן אין מברכים שוב אלא לאחר יציאה מהבית.

אם אינך רגילה לשתות תדיר, מברכים שוב בכל פעם.

3. קשה להכריע בדבר והכול תלוי לפי הנסיבות ולפי העניין, לפעמים למען השלום בבית עדיף להישאר בבית ולנסות להתעלם מהמוזיקה ולפעמים עדיף ללכת מהבית כאשר את מרגישה שאין לך כל הרגשה של שבת.

בהצלחה - בנימין שמואלי