אמונה

עבודת אלילים----

  • כ"ח סיון התשע"ו

שאלה

התורה הגמרא וכל זה יש לזה הסבר לאיך מקבלים בכלל רוחניות מלהשתחוות לבודהה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראה כאן הרצאתו של הרב פנגר שחי בעברו במנזר, ומספר על התנסותו בדתות המזרח:

https://www.hidabroot.org/video/85049

בתוך נשמתו של האדם יש כוחות נפש, שאותם הוא יכול לכוון למקומות של אמת ולמקומות של שקר.

כמו שיש בכל אדם את הכח לאהוב, והוא יכול בטעות לאהוב בת-זוג רעה שבוגדת בו, ומנגד זאת הוא יכול לאהוב אשה טובה שראויה לאהבתו, כך להבדיל גם הכח הדתי של האדם יכול להיות מכוון למקום של אמת או למקום של שקר.

הבודהיסטים חשים את הרגש הרוחני של עצם התגברות על התאוות של העולם הזה, והעיסוק בדבר מופשט וגדול יותר מחייהם, אך יכולתם הרוחנית עודנה מוגבלת - מכיוון שהם אינם מכוונים את כוחותיהם הרוחניים לאמת האלוקית האמיתית, עבודת ה' המתבטאת באמצעות תורתו.

כדי לקרוא עוד על ההבדל שבין התורה לבין דתות אחרות, חפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית".

בברכה,

דניאל בלס