נזק של קטן

  • כ"ג סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול מהי מידת האחריות של הורים על ילדיהם מבחינת נזק שהם עושים? לדוגמא, איבדו למישהו טבעת חשובה או לקחו מוצר מסוים של בנאדם וקילקלו אותו. האם ההורים יש להם אחריות או שבגלל שמדובר בילדים קטנים הם אינם חייבים? מקווה ששאלתי הובנה, כמו כן, אשמח למקורות.

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא שקטן שהזיק פטור ואף הוריו פטורים.

כאשר הקטן יגדל ויהיה בר מצוה מצווה לצאת ידי שמים ולשלם את הנזק.