אמונה

למה המצב כל כך מדורדר?

  • כ"ג סיון התשע"ו

שאלה

למה אלוהים גורם לנו לעבור את כל זה? למה אלוהים נותן לנו מדינה עם מלא פרוצות שהולכות חשוף (ובגלל זה אני אף פעם לא מצליח לשמור עיניים) למה אלוהים נותן כל יום שיהיה פה כל יום פיגוע? הרשימה ארוכה לא ממש מתחשק לי להמשיך כי כל המצב הזה עושה לי לא טוב אז אני ידלג לשאלה הסופית למה אלוהים נותן לחברת הכנסת ....... להתקיים? הרי היא נוכרת ישראל האם אתה הרב שקורא את התגובה הזאתי יכול להסביר לי את האינסטרסים של אלוהים לעשות את כל זה? כי הרשימה שלי מאוד ארוכה שאלו אותי '' אז מה אתה בא לאלוהים בטענות '' השבתי להם : כן למה הכל ככה למה אלוהים גורם לנו את כל זה למה?

תשובה

לכבוד השואל,

גם לי כואב המצב הנוכחי.

וכדי לענות על שאלתך, צריכים פשוט להסב אותה ולייצג אותה  מנקודת מבט נכונה.

ומקודם צריכים להתחיל בהקדמה הידוע לכולנו, שהאלקים נתן לבני אדם בחירה, ומצב העולם משתנה כפי בחירתינו.

אם כן באמת שאלתך צריכה להיות: "איך נתן אלקים לאדם כל כך בחירה חפשית, עד הרשה להם להוריד את העולם לאיפה שהגיע עד היום?"

והתירוץ לזה, שהוא באמת נתן להם כח הבחירה בשלימות, אבל הוא נתן להם את זה לטובתם - ואע"פ ש"קשה לפניו" כביכול הבחירות הלא-טובות שהם בוחרים.

אם כן עכשיו נעשית שאלתך: אבל איך יכול להיות שהעם בעצמו יעשו טעותים כל כך גדולים עד שיביאו את העולם ליראות כפי שהוא נראה היום? איך זה שהם אינם תופסים שהדרך שלהם מאבד את האיזון הטוב והבריא לחיים?"

ואם כך הוא שאלתך, ואתה שואל שאלה זו לאנשים שוב ושוב [בנחת] כאשר כוונתך לעורר אותם לחשוב אודות תוצאות מעשיהם, ולשנות משהו ולשוב בתשובה, אז תשאל שוב ושוב; וככה ראוי לעשות כדי לעורר את העם לחשבון נפש על מעשיהם ובחירתם. ואם יתגלה שישנם דברים שנשתרבבו שלא באשמתם, אז לפחות חייבים מעתה לאחד את הכוחות כדי לתקן מכאן ולהבא ולחזור לאיזון.

בברכה,
רב נחום