אמונה

אלוקים-=

  • כ"ב סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב בזמן האחרון אני מרגישה שאני מתרחקת מהיהדות לא במובן של ללכת עם מכנסיים וכו... אלה אני מרגישה ששאלות מתחילות לצוץ לי בראש שאלות שאני מנסה לענות לעצמי ... אבל אני מפחדת שיום אחד תבוא שאלה קשה שזה יהי כמעט ולא אפשרי לענות עליה( אלה אם אתה גאון הדור.... ויש לי שאלות קשות..) וכל השאלות שלי , הם לא סובבות סביב היהדות או הוחכות שהיהדות אמת אלה מ י ז ה א ל ו ק י ם ? ? ? אני הייתי רוצה לדעת מי זה שכל יום בתפילה אני ככ כמהה אילו שאני ככ רוצה להיות קרובה אליו ועד שאני לא אקבל תשובה אני חושבת שאני לא באמת ירצה להיות קרובה כמו אחרי שאני אקבל תשובה תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אלוקים ברא את השכל שלך, את היכולת שלך לחשוב מחשבות, להרגיש רגשות, ולבחור בין טוב לרע.

ולכן, כל מה שאת יודעת ומבינה - ה' יודע ומבין, הוא יתברך מבין אותך יותר טוב ממה שאת מבינה את עצמך. הוא ברא את הנשמה שלך, את המוח המורכב והמדהים שלך. אפילו התא הקטן ביותר באצבע שלך מורכב יותר מכל העיר ניו-יורק.

השכל לא אמור להרחיק מהבורא - אלא רק לקרב אליו יתברך. כי הבורא הוא מקור השכל והחכמה והאמיתית.

פירוש הדבר שאם את הולכת בעקבות השכל הישר והנכון - תזכי להתקרב לאלוקים. ואם חלילה תטעי בשכל - תתרחק מאלוקים.

אז זה המבחן לשכל ישר - אם השכל מקרב אותך לאלוקים, אז מה שגילית נובע משכל אמיתי. ואם השכל מרחיק אותך - פירוש הדבר שטעית בהבנתך.

אך אין לך מה לפחד משכל והבנה, כי שכל אמיתי יכול רק לקרב לאלוקים האמיתי, שהוא מקור השכל וההגיון הישר.

אלוקים אינו "מישהו". הוא אינו זכר ואינו נקבה. הוא יתברך המציאות האמיתית, שעומדת מאחורי כל מציאות אחרת. פירוש שמו הוא "היה הווה ויהיה". כלומר נצחי. לגלות את אלוקים פירושו לגלות את המציאות האמיתית ביותר שיש, ולהתחבר למקור המציאות האמיתי.

חשוב שתקראי כאן - איך להבין שהבורא אינו צריך בורא:

https://www.hidabroot.org/article/121627

ואחר כך תקראי את המאמר "אבא גדול ואבא קטן - איך להתחבר לאלוקים":

https://www.hidabroot.org/article/99775

בורא עולם - מלך אבא או חבר?

https://www.hidabroot.org/article/95502

ואת המאמר "האם אלוקים חסר רגש?"

https://www.hidabroot.org/article/123667

כמו כן, חשוב מאוד שתקראי חוברת קצרה בשם "שיחה גורלית", המתארת דו-שיח עם אלוקים על כל השאלות. לקריאת החוברת, חפשי בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית". אני בטוח שתהני.

כמו כן, כדי להתחזק באמונה ולהרגיש את אלוקים בחייך, כדאי שתשמעי הרצאות בהידברות באופן קבוע, כך תזכי להתחבר ליהדותך באופן שכלי ורגשי, ובזכות זאת אמונתך תתחזק בע"ה, כי תביני את הבריאה והקשר שלך עם אלוקים טוב יותר.

בברכה,

דניאל בלס