אמונה

קבלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! לא מזמן הייתי בכנס צוהר, וקיבלתי על עצמי 3 דברים להתחזק בהם בלי נדר. קבלה אחת אני עומדת בה ומצליחה ב""ה, וה-2 האחרות לא. (אני מאוד משתדלת לבצע אותן כאשר אני נזכרת, אך רוב הזמן אני שוכחת..) יש בעיה להפסיק עם 2 הקבלות שקיבלתי ואני לא עומדת בהן ?

תשובה

שלום וברכה

הקבלה היא להשתדל לעשות את הדברים שקיבלת על עצמך, ואין לך לוותר וראוי מאוד שתמשיכי להשתדל ולעשות את הדברים שקיבלת על עצמך.

כאשר את שוכחת את הקבלה את נחשבת אנוסה ואין בכך חטא.

המשיכי להשתדל ולהתחזק בדברים ובעז"ה תצליחי בכולם.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי