חברה והשקפה

מה זה גהנום ומה יש שם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.רק מי שיש לא עונות מגיע לנהנום.ובאיזה שלב הנשמה מגיעה לגיהנום אחרי הגילגולים. מה זה שאומרים שנשרפים שם הנשמות .זה ויש זפת העים נכון. ומה יש עוד דברים בגהנום.והעים זה כועב לנשמה.וביאיזה צורה. העים רק רשעים גמורים רק אולכים לשם.ועים יש כמה שוגי גהנום. תודה מראש. ואבקש תשובה מפורתת כי זה מעוד מעסיק אותי. תודה רבה מאד. שמעון לוי.

תשובה

שלום וברכה

הגיהנם הוא מקום זיכוך הנשמות, המקום שבו הנשמות מזדככות באש ובקרח לפני ביאתם לגן עדן.

כל מי שהתלכלך בחטאים בעולם הזה לפני ביאתו לעולם הבא עליו לעבור במקום זה ששם מלבנים את נשמתו באש ובקור כמבואר בזוהר הקדוש עד שמגיע לניקיון מוחלט ויכול להיכנס לגן עדן.

אין מדובר באש גשמית מאחר והנשמה לא נשרפת באש גשמית, מדובר בכוח אש רוחני המחטא ומטהר את הנשמה.

בהצלחה - בנימין שמואלי