נשים

נגיעה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בחורה בשלבי התחזקות שהתחילה לשמור נגיעה. יש לי חבר כמה חודשים,כשנפגשנו לראשונה אמרתי לו שאני שומרת נגיעה, הוא שאל לכמה זמן ואני אמרתי שאין לזה תקופת זמן. אחרי תקופה מסויימת היה מגע בנינו אני לא הרגשתי שלמה עם זה ודי סלדתי עם הזמן זה הפך להיות קשה לחזור ולשמור נגיעה. אני תמיד מעלה את הנושא ומבקשת שאולי נשתדל לשמור אבל הוא לא כל כך בעניין. לא ציינתי שהוא בחור מאוד רוחני יש לו ידע בעינייני מצוות והלכות אך משום מה הוא לא כל כך מקיים את רובן. הייתי מאוד רוצה שתעזרו לי לנסות ולהסביר לו את מהות הנגיעה ולדעתלומר לא ולהרגיש בסדר עם זה.

תשובה

שלום וברכה

א. בחור שאינו מקיים את רוב ההלכות מתאים לך?????

ב. ראשית עלייך להחליט זאת בעצמך שאת הולכת לשמור נגיעה ולהודיע לו חד משמעית שהחלטת לשמור נגיעה מאחר והנגיעה אסורה בהחלט, ואין לך צורך להסיבר לו מדוע הדבר אסור, הוא הרי יודע טוב מאוד את כל ההלכות ואת כל הדינים.

כאשר תהיי עיקשת בדבר בוודאי תוכלי לעמוד בכך, הרי גופך אינו הפקר ואי אפשר לגעת בך ללא רשותך.

אני ממליץ שתקראי את הספרון מגע הקסם מהודרה מקוונת ; וקריאת הדברים בוודאי תתן לך כוח לעמוד בהחלטתך.

בברכה - בנימין שמואלי