תפילה וברכות

עניית אמן באילו מצבים ?

  • ד' סיון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום רב רציתי לשאול לגבי עניית אמן 1.אם אני שומעת חלק מברכה אני צריכה לענות אמן ? ואם כן איזה חלק ? 2.אם אני מתפללת ושומעת מישהו מברך אני צריכה לענות אמן ? האם זה גם בתפלת 18 ובקריאת תהילים ? 3.אם מישהו דבר ואז אני מברכת בקול אז זה כאילו מפריע לו ופוגע אז עלי לברך בשקט ? כמו בשיעור וכדומה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
1. אם את שומעת את הסיום של הברכה תוכלי לענות אמן.
2. בתפילת שמונה עשרה אין עונים אמן כלל. כך גם באמצע אמירת ברכות קצרות אין עונים אמן באמצע.
בשאר התפילה עונים אמן {בנות אשכנז המברכות ברכות קריאת שמע בשם ומלכות הדין יהיה שונה מעט}
3. יש לברך בשקט.