חברה והשקפה

כיבוד הורים<><>

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה !!! יש לי שאלה שלא קיבלתי עליה זמן רב תשובה - מדובר בשאלה לא פשוטה ואשמח אם תוכל לענות לי על כך : השאלה: למה במצוות כיבוד הורים כמו בשאר המצוות האחרות אין ברכה לפני עשיית המצווה ??? אני יודע שזה לא שאלה פשוטה ואשמח גם אם תוכל לתת לי מקורות לעיון וסימוכין לתשובה [ שמעתי ששאלה זאת נידונה בפוסקים והיו עליה הרבה תשובות] בתודה מראש מוטי - מועדים לשמחה...

תשובה

שלום וברכה

בשו"ת הרשב"א תשובה יח´ מבואר שאין מברכים על כך מאחר שהאב יכול למחול על כיבוד.

בספר אור זרוע מבואר שמאחר והמצווה  היא תמידית ואין לה תחילה וסוף אין לו ברכה.

וישנם טעמים נוספים לעניין זה.

בברכה - בנימין שמואלי