חברה והשקפה

מלחמת גוג ומגוג:

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכב" הרב שלום וברכה, בזמן האחרון מדברים יותר ויותר על מלחמת גוג ומגוג ועל כל התהליך שנקרא ´אחרית הימים´,האם תוכל להסביר בלשון מובנת את כל העניין ולענות לי בצורה מדוקדקת על השאלות הבאות? 1.האם יודעים מתי זה יקרה?הרב אמנון יצחק בהרצאתו בשנת 2008 אמר ש´בשנה-שנתיים הקרובות יהיו אסונות,אתם שמחים עכשיו אבל בעוד שנה-שנתיים יהיה לכם רע וכו"´ האם זה נכון? 2.אומרים שאם עם ישראל יחזור בתשובה אז לא יהיו את כל האסונות הנוראים,אבל במצב כזה כבר לאירן יש נשק גרעיני,לרוסים,ליפנים,סינים וכל שאר מעצמות הגרעין אז איך פתאום [והאם בכלל] אפשר לעצור את כל זה ולמנוע את זה? 3.האם השטפונות וכל הדברים שקורים לגויים בזמן האחרון [רעידות אדמה,שטפונות וכו"] הם חלק מההכנה למלחמה וענישה של הקב´ה על מעשי הגויים? 4.התהליך כבר התחיל?האם יש עוד זמן לכפר על מעשים ולחזור בתשובה? 5.אם מצוי בידנו כבר נשק גרעיני ופצצות-מדוע אנחנו לא משתמשים בהם ומחכים עד שלאחרים יהיו נשקים והם ישמידו אותנו?אנחנו בעצמנו במקום לסבול יכולים להשמיד את כל אויבנו ולגמור עניין מדוע לא עושים זאת? 6.הריב וכל המלחמה תיהיה בגלל ירושלים?למה בכלל צריך לפנות ישובים ולעקור יהודים מבתיהם והאם גם זה קשור למלחמה? 7.האם אובמה יהיה גוג ומגוג?האם אחמנג"ד? 8.איך נטורי קרתא העזו לנשק את ידו של הצורר האירני?איך הם לא מתביישים לנשק את ידו לאחר שהוא מכריז בפומבי שהוא רוצה להשמיד אותנו כעם ואת מדינתנו? 9.מדוע האו´ם[שמום]לא עושה כלום לאחר שהצורר האירני אומר בגלוי שהוא רוצה להשמיד אותנו ולאחר שהוא מפתח נשק גרעיני ואף מסתיר זאת מעיני העולם?איך סבא´א לא עושה כלום ולא מפרסמת את הדו´ח שמגלה שלאירן יש נשק גרעיני?למה הם שותקים? תודה רבה והמשך יום טוב!

תשובה

שלום וברכה

1. או שכן או שלא. מה שבטוח שהרב לא יכול לדעת זאת.

2. הקב"ה הוא כל יכול ושולט  על מחשבות האדם ויכול לעשות את כל אשר ברצונו ואין דבר נמנע ממנו.

3. או שכן או שלא.

4. תהליך הגאולה התחיל מרגע היציאה לגלות.

אינני יודע היכן אנחנו אוחזים כיום בתהליך, אין בדורינו מי שיודע את הדברים לאשורם ומפרסם אותם ברבים.

5. נא לשאול את ראש הממשלה.

6. אינני יודע את הסיבה השמימית להתנתקות ולגירוש יהוי גוש קטיף מבתיהם, יתכן שיש לכך קשר לתהלחך הגאולה אולם לא מוכרח הדבר ויתכן שיש כאן רק גזירה על אנשים אלו מסיבות שידועים לבורא עולם.

אנו צריכים לנסות ולהתחזק במצוות ובשמירה מהחטא גם אם לא נדע את הסיבה הספציפית לגזירה זו או אחרת.

7. או הם או אחרים.

8. הם חוטאים בנפשותם.

9. הגויים תלויים בבורא עולם, ורק אם בורא עולם יחליט למנוע את הגזירה של נשק גרעיני לאירן יהיה כוח ביד האו"ם להילחם נגד גזירה זו.

בנוסף לכך יש לנו לדעת שרשעת הגויים מביאה אותם להחלטה להימנע מלעשות צעדים נחרצים לביטול גזירה זו ועל כך יבוא יום נקם ושילם למרות שאכן ביסוד הדברם מדובר בגזירת שמים.

עלה והצלח - בנימין שמואלי