אמונה

לא מקבלת עזרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כבת 40, אמא לשני ילדים 2,4, ומעוניינת בילד נוסף בע´ה. הוריי גרים בעיר מגוריי וזו הסיבה שנשארתי להתגורר פה, אולם הוריי עוזרים לי מעט מאוד מתוך הרגשה שאלו אמורות להיות השנים הטובות ביותר שלהם והם מנסים להינות מהן ככל האפשר ובכלל זה כנראה לעזור כמה שפחות. בעלי לעומת זאת עובד ולומד , אולם הוא שונא לעסוק בעבודות הבית ואינו נוקף אצבע בבית כמעט. במילים פשוטות קשה לי. ניסיתי לדבר יפה ופחות יפה עם כל הצדדים - אולם להוריי זה לא אכפת ובעלי מתעקש שהוא עובד מספיק בחוץ כך שאני צריכה לעשות את כל עבודות הבית וגם לעסוק במקצוע שלי אותו אני עושה מהבית. מעולם לא שמעתי כל הערכה על המאמצים שאני משקיעה בעבודות הבית ובטיפול בילדים והמשכורות שלנו לא ממש מאפשרות סיוע מבחוץ כמעט, אני מרגישה תיסכול רב וכעס על כל הצדדים ואני חוששת או שאחיה עם קושי וכעס רב או שהדבר יתפוצץ באיזשהו שלב. בפרט לאור העובדה שאנו מתכננים ילד נוסף בע´ה ומדובר בניתוח קיסרי כך שתהא בעיה גם עם אותו חודש ראשון לאחר הלידה בע´ה.מה לעשות???

תשובה

שלום וברכה

אם בעלך לא מסוגל לעזור קחי עזרה במחוץ תביאי עוזרת הביתה פעם/פעמיים בשבוע לפי הצורך וכך לא תעבדי קשה כל כך.

אולם ללא קשר לכך מצערת מאוד העובדה שבעלך לא מעריך את עבודתך ואת מאמצייך. ועל כן בעל יקר עליך לדעת שראוי לך להעריך את עבודת אשתך ואת כל פעלה והתאמצותה וראוי שתעניק לה קצת יחס ותשומת לב והערכה על כל פעלה.

ההערכה לאישה דרושה לה כאויר לנשימה וכדלק למנוע. ללא זה אין לה את הכוחות להמשיך.

הראי לבעלך את המייל ואקווה שהתנהגותו תשתנה.

בברכה - בנימין שמואלי