אמונה

בחור קמצן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב .. שמי טל אני מתחזקת ולאחרונה התחלתי קשר עם בחור דתי ,אנחנו ביחד כבר חודש ומנסים מאוד לחזק אחד את השני ולהתקרב לה" התברך ,הקשר בנינו הוא למטרה רצינית,מטרת חתונה בעז´ה. הוא באמת בחור טוב ,ירא שמים ,בעל מידות טובות אך תכונה אחת מאוד מפריעה לי בו וזאת לפי ממה שיצא לי להכיר אותו במשך חודש וללמוד עליו ועל אישיותו . קמצנות זוהי תכונה מאוד לא טובה לטעמי .. וחס וחלילה אינני רוצה לדון אותו ולשפוט אותו לחובה ,מה שגורם לי לחשוב שהוא קמצן נובע מהעובדה שבמשך חודש שלם לא יצאנו אף פעם לבלות ביחד ,להכיר אחד את השני . במשך כל החודש אנחנו בבית שלו או שלי וזה לא שלא הייתה אפשרות לעשות זאת או שחס וחלילה יש לו בעיה כלכלית ,זה פשוט נובע מחוסר רצון או מחוסר השקעה .דברתי איתו והסברתי לו שזוגיות היא כמו פרח ,ופרח זקוק גם לרוח גם לחומר גם לאוויר גם לשמש .וכך גם זוגיות זקוקה גם לרוחניות אך גם להשקעה ולהענקה . הוא בתגובה אמר לי ,שאני חומרית אך אני חושבת שזה ממש לא נכון ושכל דבר צריך להיות בגבול מסוים ולא מעבר לכך .זה כמו שצריך לקבוע עיתים לתורה ומצד שני להקדיש זמן גם לעיסוקים אחרים בחיי היום יום . חשבתי שאם אני יקנה לו איזשהי מתנה צנועה הוא יבין כמה כיף זה להעניק ולתת שאוהבים משהו, אך אני לא יודעת אם כדאי לעשות זאת , אם זה לא יפגע בו ? כבוד הרב ,האם יש איזשהי דרך לשנות את התכונה הזו ,לגרום לו אולי לחשוב אחרת ? תודה רבה ,שנה טובה טל .

תשובה

שלום וברכה

הצדק איתך ומידת הקמצנות היא מידה מגונה מאוד ואין לה כל קשר להסתפקות במועט, ובוודאי שדרישה לתשומת לב אין לה כל קשר לחומריות.

הסתפקות  במועט ראויה רק עבור האדם עצמו ולא עובר הסובבים אתו.

קשה מאוד לשנות את הקמצנים ועלייך להחליט אם את מוכנה לחיות עם גבר קמצן או לא.

בהצלחה - בנימין שמואלי