אמונה

כיצד לקרב את הבעל לדת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחורה ששומרת על מסורת לאחרונה אני הולכת לבית הכנסת בשבת ולוקחת על עצמי עוד מצוות , שומרת שבת , בעלי חילוני גמור לא מאמין באלוהים , קשה לי , כיצד מחזירים אותו לאלוהים ?

תשובה

שלום וברכה

אם הבעל מסרב לשמוע על קיום האלוקים זה כבר סימן מובהק שהוא יודע שאלוקים קיים כי אילו היה אכן היה משוכנע בשלילת קיומו של בורא לא היה לו כל קושי להקשיב לך ולהפריך אותך.

הדבר המומלץ ביותר הוא לנסות לשכנעו לבוא לסופ"ש בענייני יהדות ולסכם עימו מראש שאם הוא יוכיח למרצים שאין אלוקים חלילה את עוזבת הכול וחוזרת להיות חילוניה גמורה, אולם אם הצדק איתך הוא גם יתחיל לשמור שבת וכו´.

אולם גם אם הוא מסרב בכל תוקף לשמו לכל דבר שזיק של אמונה נובע ממנו, עלייך להמשיך לחיות איתו באהבה ובשמחה ובהערכה, ולהמשיך להתחזק ובעז"ה במהרה יבוא השינוי.

אם הוא מונע ממך להקדם בחיי התורה יש להתייעץ שוב.

נשמח לעמוד לימינך שוב בכל עניין.

בהצלחה - בנימין שמואלי