תפילה וברכות

ברכה אחרונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! ברצוני לדעת באיזה כמות בערך אני צריכה לאכול דברי מזונות,פירות וירקות עמ´נ לברך ברכה אחרונה. ואיזה כמות מיני" של לחם אני צריכה כדי לברך ברהמ´ז? אני יודעת שאוכלים כזית (30 גרם) צריך לברך..אבל האם זה נוגע גם לברהמ´ז וגם למעין שלוש? ואם נטלתי ידיים והתכוונתי לאכול כביצה אבל בסוף אכלתי פחות/כזית אז לברך ברהמ´ז? ואם ממש אכלתי ביס מפיתה זה נקרא ברכה לבטלה? ממה אני מבולבלת עם הכמויות כי אני רוצה בע´ה לקחת על עצמי ברכה אחרונה ואני רוצה לדעת.. תודה רבה נוי.

תשובה

שלום וברכה

אם התכוונת לאכול כביצה ונטילת ידיים אין ברכת  "על נטילת ידיים" ברכה לבטלה,  ואף החלטת שלא לאכול כלל אין הברכה לבטלה.

{דין זה נאמר רק על נטילת ידיים ולא על ברכה על האוכל}

אין מברכים ברכת המזון רק אם אוכלים כזית ודין זה הוא בכל המאכלים כולל לחם.

אשמח לענות לך על כל שאלה נוספת.

בברכה - בנימין שמואלי