חגים ומועדי השנה

צלצול פלאפון עם מנגינה בספירת העומר

  • א' אייר התשע"ו

שאלה

א. האם מותר ליהנות ממוזיקה שאדם אחר הדליק כגון מוזיקה שנשמעת מחנות, רכב חולף, אדם באוטובוס ששומע בקול וכד'? ב. האם מותר שצלצול הפלאפון יהיה שיר שרגילים שהוא הצלצול או שצריך להחליף למנגינת צלצול רגיל? ג. האם מותר לשמוע מוזיקה ווקאלית שנשמעת ממש כרגילה?

תשובה

שלום רב,

א. אם את לא מתכוונת ליהנות מהמוזיקה אין חשש - ראי https://www.hidabroot.org/question/117744

ב. טוב להיזהר להחליף לצלצול רגיל (הגר"ח קניבסקי שליט"א, הובא בספר דולה ומשקה עמוד קצג).

ג. אם המוזיקה נשמעת רגיל, ולא שמים לב שמדובר במוזיקה ווקאלית, יש להחמיר שלא לשמוע בספירת העומר.

בברכה,

הלל מאירס