תפילה וברכות

ברכה ללא כיפה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום 1.למיטב ידיעתי המנהג לחבוש כיפה הינו מנהג ואיננו הלכה.האם חובה לחבוש כיפה בעת שמברכים ואם כן מדוע? 2.כמו כן רציתי לשאול לגבי נשים שאינן שמות בדר´כ כיסוי ראש, האם הן חייבות לשים כיסוי ראש בעת כל ברכה ותפילה, ואם הן מברכות ללא כיסוי ראש האם זוהי ברכה לבטלה? 3. האם ברכת שהכל לפרי לדוג" נחשב לברכה לבטלה אם יודעים כי צריך לברך בורא פרי העץ ולא מברכים? 4.אם לא יודעים איך להגיד את הברכה המדוייקת האם עדיף לברך שהכל או עדיף שלא לברך כלל?

תשובה

שלום וברכה

1. כיום ההליכה בכיפה היא חובה.

אולם גם אילו ההליכה בכיפה אינה חובה, הרי בשעת הברכה חובה לכסות את הראש.

אם אין כיפה יש להניח את היד על הראש ולברך.

2. נחלקו בזה הפוסקים, ואם אין לה יסוי אפשר להקל ולברך כך.

3. אם אמר על הפירות שהכול, יצא ידי חובתו.

אולם לכתחילה יש לומר את הברכה הנכונה.

בברכה - בנימין שמואלי