אמונה

גן עדן - גיהנום

  • ל' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום רב, מניין אנו למדים על עניין החלוקה בעולם הבא של גן עדן וגיהנום? ומניין השתנה העניין שבו הצדוקים בימי בית ראשון לא האמינו כלל בעולם הבא ורק בימי בית שני תחת הפרושים הובא עניין החלוקה לגן עדן וגיהנום?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בתנ"ך עצמו נאמר כי הצדיקים יאספו את אבותיהם ויזכו לשכר ומנוחה בעולם הבא, והרשעים יענשו ויכרתו מעם ישראל. ראה מקורות במאמרי:

לכל אורך הדורות היו כתות שונות ומשונות אשר פרשו מעם ישראל המקורי, והמציאו לעצמם אמונות חדשות: קראים, צדוקים, בייתוסים, כת מדבר יהודה, מתייוונים, מומרים, קונסרבטיבים, רפורמים ועוד.
הצדוקים היתה כת קטנה ואליטיסטית שנולדה מאדם בשם "צדוק" - אשר בחר לכפור ברבותיו התנאים, ובמסורת התורה שבעל פה של עם ישראל. מאוחר יותר היה אדם נוסף בשם "ענן בן דוד" שבחר גם הוא לכפור במסורת והמציא את כת הקראים. המשותף לכתות קטנות ותמהוניות אלה - היתה העובדה שהם כפרו בהיסטוריה המקובלת מדורי דורות של עם ישראל, ולא ייצגו את חכמי ישראל והעם. מבחינה זו לא היו שונים מכת הרפורמים שנוצרה במאה ה-19.

ראה עוד -

מהו המקור לתורה שבעל פה:

היכן כתוב בתורה שצריך לשמוע לרבנים:

בברכה,
דניאל בלס