שו"ת ספירת העומר

האם מותר לקנות בגדי ילדים בספירת העומר?

  • כ"ז ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לרב! האם ניתן לקנות בגדי יומיום לילדים בזמן ספירת העומר כאשר יש צורך גדול? כלומר, העונה התחלפה ואין להם בגדים קיציים וממש חם להלבישם בבגדי החורף. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

את יכולה לקנות בגדים חדשים לילדים בספירת העומר.

מקורות: כי מעיקר הדין מותר לקנות וללבוש בגדים חדשים בימי ספירת העומר, אלא שאם יש אפשרות טוב לחוש ממידת חסידות שלא לחדש בגדים שמברכים עליהם שהחיינו. וכשיש צורך, יש עניין להדר (אם יש אפשרות) ללבוש את הבגד החדש בשבת ולברך עליו שהחיינו - יעויין ספר אשרי האיש חלק ג' (פרק סה סעיף יב), וספר חזון עובדיה יום טוב (עמודים רנט-רסא).

בברכה,

הלל מאירס