שמיטה

מיץ ענבים של קדושת שביעית שלא הופקר לפני פסח, האם מותר בשתייה?

  • כ"ז ניסן התשע"ו

שאלה

לא הייתי מודע שצריך להפקיר את המיץ ענבים קדושת שביעית שיש לי בבית 12 בקבוקים שלמים. האם מותר לשתות מהם ולקדש עליהם? או שהם אסורים לשימוש. האם זה יואיל להפקיר כרגע? תודה

תשובה

שלום רב,

מי שלא הפקיר פירות שביעית בזמן הביעור, הפירות נאסרים באכילה, וחייב לבערם, אולם מי שלא הפקיר מתוך אונס ושכחה, יפקיר כשנזכר והפירות מותרים באכילה (ילקוט יוסף הלכות שביעית פרק כא סעיף ז), ולכן היות שלא היית מודע לחובה זו, אתה יכול להפקיר עכשיו את הבקבוקים של המיץ ענבים, ואחר כך תוכל לשתות מהם וגם לקדש עליהם.

בברכה,

הלל מאירס