חברה והשקפה

ההדרכה בתנועת נוער גורמת לפספוס שלי בדת ואולי גם בזבוז זמן

  • כ"ה ניסן התשע"ו

שאלה

אני מדריך בתנועת נוער (דתית, נפרדת וכו'), ומאז שהתחלתי להדריך הרמה הדתית של חלקים מחיי יורדת. אני כבר לא יכול להתפלל בכוונה אמיתית מנחה וערבית בשבת, אני מפספס את כל החוויה של סעודה שלישית והמנוחה של סוף השבת ומכלה את זמני בפעולות רועשות מלאות אנרגיה וצעקות ותכלס ההפך ממה שהייתי רוצה. בנוסף לכך, החניכים שלי הם ממשפחות טובות ומבוססות והם באים לסניף בשביל השעשוע והחברים, והייתי מעדיף להשפיע על חניכים שלא כאלה, אז זה בעצם גם בחינת בזבוז זמן. אשמח לשמוע את דעת הרב בעניין. תודה רבה, ישראל

תשובה

שלום וברכה

אם בפעילות שלך אתה משפיע עליהם יראת שמיים, אין לעזוב את ההדרכה. יש למסור את הנפש - הרגשת הרוחניות שלך לחיזוק האחר כמובן שבתנאי שאין חלילה כל חטא.

אם אין בפעילות השפעה רוחנית, עדיף לוותר על ההדרכה.