אמונה

שאלה דחופה לגבי שם תינוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום... אבקש בכול לשון של בקשה לקבל תשובה לשאלתי מהירה עד יום א". אספר את הסיפור שלנו. דוד שלי(אריה חסן בן אינס) נפטר בגיל 40 ממוות פתאומי שלא היה לאיש ספק שהולך להגיע,הוא היה אדם בריא לחלוטין שפשוט החיים לא האירו לו פנים והוא מצא עצמו בגירושין וקיים זוגיות עם גויה. לילה לפני המוות חלמה אחותו חלום שאנשים רודפים אותו והורדים אותו ואז בתוך החלום היא בעצם חולמת שמחה וכסף שיוצא לרואה את כולם שמחים.בבוקר שאחרי הוא כבר היה בבית חולים במצב קשה בהתחלה קרסו אצלו ה**כליות** וככה החלה הדירדרות של כל המערכות.הוא נפטר לקראת השעה 12 בלילה ביום שישי לאחר המוות הפתאומי שחל בחודש ינואר,אחותו(חולמת החלום ) נכנסה להריון וגילתה זאת בדיוק בסיום חודש לפטירתו. יש לציין כי אחותו לא יכלה להביא ילדים בדרך טבעית מעולם.את ילדיה הקודמים היא הביאה בהפריה וגם זאת לאחר עשרות טיפולים...כל המומחים שהיא אי פעם ההיה אצלם הודיעו לי כי היא לא תוכל לעולם להכנס להריון טבעי .. עם כל זאת לאחר המות שלו נכנסה להריון טבעי בדרך נס. את תאריך הלידה המושער שלה נקבע למעשה ברדיוס תאריך הלידה של האח הנפטר. ההריון הסתבך מאוד וכל ההריון היא סבלה לאחר בדיקות גילו שלתינוק הזה אין כליה והוא יוולד עם כליה אחת בלבד. את הלידה הוחלט לעשות בניתוח קיסרי וקבעו לה תאריך. ה6.9.09 שזה תאריך יום הולדתו של אחיה הנפטר היא לא היתה מעורבת בבחירת התאריך בכלל והרופאים קבעו לה אותו לבד. ברגע שהיא נכנסה לחדר הניתוח ואיך שהיא ילדה את הילד צלצל הטלפון שלה והיא כתוב על הצג ´אריה ´ למעשה זו היתה הבת שלו שצלצלה בשניה שהילד יצא . דודתי לא שינתה את השם בטלפון. כמובן שהעיניין שבדיוק שיצא הילד צלצל הטלפון עורר הרבה רגשות בקרב המשפחה שכן אלה לא חושבים שגם זה במקרה. בזמן שדודתי מאושפזת בבית החולים לאחר הלידה יושבת לידה יולדת נוספת ומספרת לה שהיא רוצה לקרוא לבן שלה ´אריה ´ דודותי נכנסה לחרדה גדולה מאוד כיוון שהדברים מתגלגלים בצורה לא הגיונית שכל הקשור לילד הזה סובב סביב המוות של האח בן 40. כל המקרים האלה גרמו לנו לעלות המון לבטים כיוון שגם הוא מת בעצם מהידרדרות של כליה והילד יצא בלי ככליה גם הילד נולד בדיוק באותו התאריך שלו גם השיחת טלפון והיולדת שישבה ליד הדודה ובכלל כל ההריון הזה שקרה בדרך נס מופלאה. כרגע אנו מחכים לברית של הילד העייניין מתעכב עקב צהבת. ואנו מתלבטים מאוד אם לקרוא לילד בשם אריה או שם דומה לזה כמו רועי או אריאל המשפחה מבוהלת ומפוחדת מהנושא וכן אנו יודעים שאסור לקורא על שם הנפטר שנפטר מן העולם בגיל מוקדם ויסורים קשים מאוד. אבקש את עזרתך למשפחה כולם בחרדה גדולה ולא יודעים מה לעשות... האם מותר לקרוא לילד הזה אריה? האם אלו סימנים שלנו ? האם מותר לקרוא לו בשם דומה לאריה? או שמא להתחיל לו חיים אחרים וחדשים שלא יזיכרו את הנפטר. תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

שבוע טוב

אם אין ריב במשפחה מצד מי שדורש בכל תוקף לקרוא על שמו, הנכון הוא לא להתעסק כלל עם שם הנפטר ולתת שם שונה לחלוטין.

רק אם עלול להתפתח ריב והקפדות, יקראו בשם אריאל (או שם אחר שיזכיר משהו אותו, אבל בשום אופן לא על שמו. שזה ממש סכנת נפשות לילד וכמש"כ הרב יהודה פתיה מעשה מפחיד על זה והזהיר מאד שאפילו בא הנפטר בחלום וביקש שייקראו על שמו, לא לשמוע לו). ויאמרו ההורים בפירוש בינם לבין עצמם שאין זה על שם הנפטר אלא על שם תלמידי חכמים וצדיקים שנקראו בשם זה.

ורצוי שביום הברית ידליקו ההורים בביתם נר לעילוי נשמת  הנפטר וייתנו סך מסויים לצדקה לעילוי נשמתו. ולא יותר.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

זמיר כהן