שבת

שמירת שבת במשטרה

  • כ"ג ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לברר עיניין הלכתי ממש גדול שנסינו לשאול הרבה רבנים לגביו ולא קיבלנו תשובה ברורה . אח שלי אדם דתי שומר שבת הוא התקבל עכשיו לעבודה במשטרה בתור חוקר בתחנה בנווה יעקב. המפקדים שלו דורשים ממנו חד משמעית לעבוד גם בשבתות כחלק ממסגרת שירותו במשטרה. אח שלי סירב כמה פעמים והוא בדרך לפיטורים עכשיו עקב הסירוב.. מדובר באדם נשוי עם ילדה.. רציתי לדעת מהרב מה נכון לעשות ... תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

אם יש בעבודתו משום חילול שבת ואין בזה פיקוח נפש הרי שאין כל ספק שחובה להתפטר וחלילה לעבוד במשטרה אפילו יום אחד. איך ניתן לחלל שבת החמור בשביל בצע כסף?

אציע שיפנה לרב המשטרה לקבל הנחיות ברורות בתפקידו מה מותר ומה אסור ומה שאסור המשטרה חייבת לתת לו לשמור שבת כהלכה ואי אפשר לפטרו.