שבת

האם מותר לקנות במקומות הפתוחים בשבת

  • כ"ג ניסן התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה כבוד הרב רציתי לשאול לעניין קניה מחנויות שפתוחות בשבת יש מתחם בשם מתחם ביל"ו ובו חנויות ממגוון רחב של רשתות מוכרות במחירי עודפים הבעיה היא שם פתוחים בשבת , האם מותר לקנות משם ? בנוסף יש שם חנויות כמו רנואר סקארה וחנויות נוספות שהן רשתות בכל הארץ אז האם אסור לקנות מהם כי יש להם סניפים הפתוחים בשבת ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מצווה להימנע ככל האפשר ולקנות רק מחנויות שומרות שבת. אולם בעת צורך אין איסור לקנות אף במקום שפתוח בשבת.

אם גדולי ישראל שבעיר הורו להימנע מלהיכנס לרשת כדי לגרום להם לסגור את החנות, אין להיכנס לחנויות אלו כלל.