תורה ומדע

ברק ורעם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום וברכה, במסכת ברכות נאמר כי הברק שובר את הקרח הצבור בענן, והרעם, היינו הרעש שאחרי הברק, זה בגלל שבירת הקרח הזה. לפי המידע הדברים שונים, עד כמה שאני יודע. איך מסתדר? אשמח לקבל תשובה באי-מייל שכתבתי. תודה רבה.

תשובה

שלום

רעש הרעם הוא הרעש הנוצר כאשר שני עננים מתנגשים זה בזה. טיפות המים (הקרח) מתנגשות, וזה יוצר קול נפץ אדיר (שהוא בעצם מטען חשמלי, ולכן נוצר גם הברק).

לכן אפשר לומר שרעש הרעם הוא רעש "שבירת הקרח".
והברק הוא המתח החשמלי המתהווה בשבירת שני העננים, והיוצר את השבירה ביניהם (וכך יורד הגשם מן העננים לאחר "שבירתם").

בברכה -דניאל בלס