זוגיות

האם פספסתי את הזיווג שלי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה אני בחורה בשידוכים ורציתי לשתף את הרב במקרה שעובר עלי כעת ככה נפגשתי עם די הרבה בחורים יש לציין שמאוד טובים מישיבות טובות אך מה שגרם לי להוריד זה המראה, חברות שלי ראו אותם ואמרו שהם מאוד נאים אך אני די בררנית בקטע הזה ואפילו דבר קטן יכול להפריעה לי מבחינה חיצונית ,בחודש האחרון נפגשתי עם בחור מעולה הכי טוב מכול הבחורים שנפגשתי איתם היה משהו במראה שקצת ואבל ממש קצת הפריע לי אך בגלל שהוא היה כזה בנאדם טובים וגם בגלל היראת שמים (בבירורים שמעתי את זה ) אז זה לא כ´כ הפריע לי בקיצור תוך כדי הפגישות הציעו לי עוד מס בחורים ואחד מהבחורים שהציעו לי אמרו לי שהוא ממש בחור יפה ממש מתאים לי (אנשים שמכירים אותי) זה מאוד סיקרן אותי לראות אולי אני באמת צריכה לפגוש אותו אולי זה מה שחיפשתי, אבל בכל זאת המשכתי להיפגש עם אותו בחור שהיתי אותו בפגישה רביעית אני לא ממש יודעת אבל יכול להיות שההצעה שהציעו לי באותו זמן פשוט סגרה אותו והיתי באה לפגישות ממש בלי חשק וגם לא היתי מדברת הרבה מרוב שהיתי מרוכזת בעצמי שאני רוצה בחור יפה ולא בחור נאה ובכזה הרגשה ההיתי באה לפגישות וממש לא נהנת מהפגישה כי הרגשתי שאולי אני מחמיצה את הבחור היפה שהציעו לי בקיצור נפגשתי אותו 5 פגישה שאני יודעת בשכל שהכל מתאים אך ברגש אני קצת מפוקפקת בפגישה החמישית היה די כיף והוא כן ציין שמבחינתו הכל טוב ושהוא מצא את מה שחיפשת אני כמובן העברתי נושא וככה נגמרה הפגישה אח´כ עברו אליי יומיים מאוד קשים של התלבטיות וכדי להוריד את הלחץ שהיה לי החלטתי להוריד את זה ככה בלי סיבה רק בטענה שאני לא מתחברת אליו ודי הרגשתי טוב עם זה שזה ירד אך בדיוק לפני כמה ימים הציעו את הבחור הזה לחברתי הכי טובה יש לציין שסיפרתי לה הכל לאורך כל הפגישות והיא ממש עזרה לי היא כמובן שאלה אותי אם זה לא מפריע לי אמרתי לה שלא מה אני יתחתנתי איתו ,לבסוף היא נפגשה איתו והיא ממש התלהבה ממנו היא אמרה מה את נורמאלית הוא ממש נראה טוב ,ועכשיו אני קצת מבואסת כי אני באמת יודעת שהפסדתי בחור מעולה שיוכל לעשות אותי מאושרת, אני תמיד מנסה לחשוב שזה מהקבה אני כמובן בטוחה שזה ממנו ואני יודעת שזה ניסיון אבל בתכלאס זה נורא קשה אני לא מריגשה קינאה אני מרגישה פיספוס הרב אני ישמח מאוד אם תנחמני במילים כי אני רגישה שהיתי חייבת להוציא את זה על הכתב אני מנסה לא לחשוב על זה אבל זה ממש מוריד לי את המצב רוח הרב בבקשה תעזור לי תודה מראש ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

יש לזכור שבורא עולם יושב ומזווג זיווגים, הזיווג הוא מאיתו יתברך, לאחר מעשה אין להתחרט על כך שהזיווג לא יצא לפועל מאחר ויש להניח שאין זה זיווך ובעז"ה את תמצאי את זיווגך האמיתי במהרה.

בכל זאת מגדר ההשתדלות ראוי ללמוד מוסר השכל ולהפנים את הלקח שאין לבטל שידוך על לא דבר ויש לשקול ולהתייעץ לפני שמבטלים את הזיווג.

אבל העבר אין והעתיד מוכן לפנייך לזכות לזיווג הגון במהרה.

בברכה - בנימין שמואלי