מזוזות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לברר האם יש חיוב לשים מזוזות בכל חדרי הבית ? האם לא די במזוזה שבדלת הראשית ? ברצוני להבין מהיכן הגיע המנהג הזה. בתור מסורתית, לא הרגשתי נוח לעשות שימוש בוטה באלמנט כל כך דתי אבל מכרים מאד כועסים שבכל הבית אין מזוזות ונועצים בכך את הסיבה שאנחנו תקועים בחיים מבחינת היעדר זוגיות והיעדר מסלול עבודה סדיר ופורה. אודה על תגובתכם המהירה

תשובה

שלום וברכה

בתורה נצטווינו (ט) וּכְתַבְתָּם עַל מְזֻזוֹת בֵּיתֶךָ ואין הכוונה לבית אלא לחדר שכך קרוי בלשון הקודש חדר - בית.

על כן חובה מן התורה להשים בכל חדר מזוזה מלבד חדרים שאינם משתמשים בצורה מכובדת כגון שירותים מקלחת וכדו´.

חוסר במזוזה אכן גורם להפרעות בהצלחה בחיים.

בברכה - בנימין שמואלי