קירוב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום, יש לנו חברים שהתחתנו עכשיו. אינם שומרים תורה ומצוות. לאחרונה התחילו לשמוע הרצאות ולהרגיש את השם. הם מתעניינים במצוות טהרת המשפחה אך ההלכות הרבות בנושא מרתיעות אותם מעט, כמו למשל לישון במיטות נפרדות, אין להם את האפשרות הזו בבית. האם יש ´הקלות´ לאנשים בשלב הזה שרוצים לעשות מצוות?האם עדיף להם לשמור את מה שהם יכולים או שזה ´ הכל או כלום´. אשמח אם תוכל להפנות אותי למקום או רב שיכול ללוות אותם בנושא כי אני מרגישה שאין לי את הכלים. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

תפיסת "או הכול או כלום" אינה נכונה כלל וביהדות מתייחסים לכל דבר ודבר בפני עצמו ובוודאי יש לחטוף כל מה שיכולים כדי להרוויח כמה שיותר.

ועל כן עליהם לקבל על עצמם כל מה שהם יכולים, ובכך יינצלו מהחטא החומר, ובעזרת ה´ הבא להיטהר מסייעים בידו ויזכו להגיע לשמירת המצווה בשלימותה.

שלחי לי מספר טלפון ואשמח לצרף רב/רבנית שתדריך אותם בהמשך דרכם.

תזכי למצוות וכל המזכה את הרבים אין חטא בא על ידו.

בברכה - בנימין שמואלי