התרת נדרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. יש לי כמה שאלות. 1. קיבלתי על עצמי כמה נדרים שאני עושה אותם כל יום וזה קצת מקשה עלי. האם אני יכולה להתיר אותם בתפילת ´כל נדרי´ או שאני חייבת שבעלי יתיר לי אותם? 2. עשיתי גם החלטות טובות, הנהגות טובות [תהילים כל יום ולקרוא את ´שירת הבריאה´ כל יום] בלי שהתכוונתי שיהיו נדר ועשיתי אותם 3 פעמים ברציפות ולא אמרתי בלי נדר והבנתי שאם עושים משהו 3 פעמים ברציפות זו ´חזקה´ ושזה נחשב כמו נדר לכל דבר. האם אני צריכה להתיר דברים כאלה או לא? ואם כן, האם אני יכולה להתיר אותם גם ב´כל נדרי´ או שאני מחוייבת שבעלי יתיר לי אותם? 3. אם אפשר להתיר את הכל ב´כל נדרי´ ואני לא צריכה שבעלי יתיר לי, איך אני עושה את זה? אני פשוט צריכה למנות אחד אחד ב´כל נדרי´? אשמח לתשובה ברורה ופרטנית כדי שאבין. תודה רבה וכל טוב :)

תשובה

שלום וברכה

על בעלך להפר לך אותם מול רב.

2. ראוי להתיר אותם, ולעשות תנאי שמכאן ולהבא כל מה שאת עושה יהיה בלי נדר.

3. לארו האמוא אין צורך לענות על שאלה זו.

בברכה - בנימין שמואלי