שאל את הרב - כללי

חמץ בבית

  • י"ג ניסן התשע"ו

שאלה

שלום רב, פסח קרב ובא ואצלי במשפחה זה קצת בעיה... המשפחה שלי אוכלת חמץ בליל הסדר, כלומר עד הלילה, ולאחר מכן ביום שאחרי, הם לא נוגעים בחמץ. העניין הוא שזה מכעיס אותי מאוד, אך אני מנסה כמה שפחות להתעצבן. מה שאומר, שאני נקלעת לבלבול. איך אני אמורה לא לראות את החמץ בזמן שהם אוכלים וכו'? מייאש אותי מאוד לנקות את הבית, ולאחר מכן לראות חמץ!!!! מה אני אמורה לעשות??? גם בעניין בדיקת החמץ היום בערב, אני יכולה לעשות אותה? האם זה בסדר לעשות, למרות שיהיה חמץ בכל מקרה בסלון הבית? תודה רבה וחג שמח!!

תשובה

לכבוד השואלת,

מאד קשה לשמוע על מצב שכזה.

כעת את יכולה לעשות בדיקת חמץ (בלי ברכה) על החדר שלך ומה ששייך לרשותך.

ואייעץ לך לאחר החג להתקשר לרב שיוכול לעזור ולהסביר למשפחתך את ההלכה הנכונה, כדי שלא יבואו לטעות כזו שבעצם מאד קל למונעו.

בברכת חג שמח,

רב נחום