שאל את הרב - כללי

מדיח כלים שלא הוכשר

  • י"ג ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לרב, הגעלתי את כל הכלים לפסח ושחכתי להכשיר את המדיח כלים והכנסתי את הכלים הכשרים למדיח האם הכלים נאסרו לפסח

תשובה

לכבוד השואל,

מצד חומרת הפסח, רצוי להכשיר את הכלים שוב.

מצד הדין, אם לא השתמשו במדיח הכלים עם כלי חמץ יותר מ24 שעות לפני ששמו בו את הכלי פסח [וגם המדיח היה נקי לגמרי מכל שאריות של חמץ] יתכן שיש מקום להקל לדעת הספרדים. ויש לשאול את הרב של משפחתכם אם אפשר לסמוך על זה.

בברכת חג כשר ושמח.

רב נחום