אמונה

איך אפשר לדעת שהכל מהשם?

  • י"ב ניסן התשע"ו

שאלה

איך אפשר לדעת שאלוקים לא מוגבל ולא בתשובות של הוא ברא את העולם ונשמות מי אמר שהעולם ונשמות זה הדבר שרק אלוהים יכול ליצור לכאורה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

היקום שלנו הוא אדיר בגודלו ומכיל ביליוני ביליונים של כוכבים. אי אפשר בכלל לתאר את המרחבים האדירים שיש בחלל ואת מספר הכוכבים ואת גודלם, כי יש כוכבים שגדולים יותר מכל מערכת השמש שלנו!

אך אפילו התא הקטן ביותר באצבע שלך מורכב יותר מכל העיר ניו-יורק!

המוח של האדם הוא המכונה המורכבת ביותר ביקום, יש בתוך המוח שלך מערכת מורכבת עם יותר מ-100 טריליון סינפסות. לא קיים מחשב שאפילו מתקרב למורכבות של המוח האנושי!

היצירה מעידה על יוצרה.

מי שיצר יקום אדיר כל כך, ומורכבות אדירה כל כך בבריאה הזו - חייב להיות בורא אדיר אינסופי ונצחי שאין חכם ואין גדול יותר ממנו. "אין עוד מלבדו".

הבורא יצר את הנשמות, והוא שולט בעולם ובכל מה שקיים במציאות, פשוט כי אין ולא ייתכן בורא גדול יותר ממנו.

לבורא יש שם: "אלוקים". וכך אנו מכנים אותו. כי הוא ברא את כל אלה.

קרא בבקשה את התשובה הזו:

כמו כן - חשוב שתחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". זו שמה של חוברת שכתבתי על מציאות הבורא ואמיתות התורה. אני בטוח שתהנה.

שלך בברכה,
דניאל בלס