אמונה

חזרה לשורשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, פניתי אלייך בעבר בנושא ותשובתך הייתה המשך בדרכך הנוכחית. אני אשכנזי במקור חילוני גמור, ברוך ה" בורא עולם זיכה אותי להכיר את אישתי שהחזירה אותי בתשובה מתוך אהבה. והיום אני יודע מהי האמת ואין שמח ממני על כך. אישתי ספרדייה ולכן אני נוהג כיום על פי מנהגי הספרדים למרות שאני אשכנזי. לצערי לא קיבלתי בביתי שום חינוך דתי ולכן איני יודע את מנהגי האשכנזים. היום דיברתי עם חבר. מדובר באברך שלומד בכולל תפארת מרדכי אצל הרה´ג ינון יונה שליט´א. והוא סיפר על אברך ספרדי בעל תשובה שלמד בישיבה אשכנזית והיום לאחר זמן ממושך הרב ינון יונה שכנע לחזור למקורותיו. חברי אמר לי שבבוא היום שאתברג לחלוטין בעולם הדתי אצטרך לחזור למקורותי - לדבריו אין לי ברירה אני אשכנזי. אני מוכרח לומר לך כבוד הרב, זה מאוד מלחיץ אותי, כ´כ הרבה קושי עברתי עם החברה הקודמת שלי ועם המשפחה שלי ואני עכשיו מרגיש ברוך ה" שלם עם עצמי. אין לי שום דבר נגד האשכנזים חלילה פשוט זה מה אני מכיר. אני מבחינתי ספרדי לכל דבר ועניין. האם יש הלכה פסוקה בעניין? מה עושים? אני ממש לחוץ!!! אולי אני מגזים.... קצת מיואש. שאלה נוספת: אישתי נכה עקב מחלה, בעזרת ה" יתברך בחנוכה הולך להיוולד לנו בננו הבכור. אישתי תצטרך מטפלת שתעזור לה ביומיום בטיפול בילד, לצערנו היא לא תסתדר לבד. השאיפה שלנו היא לשכור מטפלת יהודייה ואם אפשר שתהיה דתייה. אבל אם לא נמצא ונאלץ לשכור עובדת זרה. האם יש בעייה הלכתית עם עובדת זרה. אנחנו גרים באזור חדרה, אולי אתם מכירים נשים שמוכנות לעבוד בתור מטפלות תודה רבה, כבוד הרב מחכה בקוצר רוח לתשובתך,

תשובה

שלום וברכה

קבלתי מגדולי הוראה שאם אין לאדם מסורת אבות, עקב כך שאביו לא היה שומר תורה ומצוות, אין חובה לבן ללכת במסורת המוצא שממנו הוא בא והוא רשאי להתקרב דרך אחת מהמסורות המקובלות בעם ישראל. כך שאם התקרבת במסגרת ספרדית אתה רשאי להתנהג כמסורת הספרדית, אף שאתה רשאי גם להתנהג במסורת המוצא שלך האשכנזי. יש להדגיש ששמעתי הוראה זו גם מגדולי ישראל ספרדיים וגם מגדולי ישראל אשכנזיים.

לגבי השאלה השניה, אפשר לשכור מטפלת גויה, אם אין בנמצא בקל עובדת יהודיה, ויש להדריך אותה על עניני הכשרות שלא תכשיל אתכם.

שיהיה במזל טוב, והכל יעבור על מי מנוחות, הרבה נחת יהודי.

בהצלחה - מנשה ישראל