מזון לתוכונים בפסח

  • י"א ניסן התשע"ו

שאלה

יש לי 5 תוכונים חביבים שאני מגדל. הזמנתי עבור הפסח דוחן צהוב נקי מחיטה אבל לצערי אחרי שבדקתי מצאתי שכל הדוחן מלא בשאריות חיטה ולברור את זה כמוהו כלספור את חול הים. בלתי אפשרי. וניסיתי. הציעו לי לתת להם קינואה ותחליפים אבל הם לא נוגעים בזה ויש לי חששות כבדים. מחד לא לקלקל את כשרות החג ע"י הימצאות דגן בבית. מאידך חשש לחיי התוכונים וצער בע"ח. אנא אנא תשובה בהקדם. למותר לציין שאנו ספרדים הנוהגים בקטניות בבית כך שאם יש פתרון המכיל זאת נשמח לשמוע. תודה וחג שמח

תשובה

האם יש לךאפשרות לדעת האם החיטה רחוצה או לא? נא לנסות להתקשר ליצרן ולברר