תפילה וברכות

האם אפשר לקרוא ברכות השחר לאחר חצות היום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב אני מתקרב כבר תקופה של שנה. אני סטודנט ללימודי ערב ובכלל הולך לישון מאוחר יחסית. וכשאני מתעורר קורה לא פעם שאני מתעורר לאחר חצות היום , ואז מתלבט בשאלה האם לקרוא את ברכות השחר ? יש בי צורך לקרוא אבל לא יודע אם מותר ??? ועוד שאלה שאשמח לקבל עליה תשובה. אומרים מה שבא מהר הולך מהר והדת אני רוצה שתישאר , אז ? מה הקצה הנכון להתקרב ? אני מרגיש שאני רוצה יותר ממה שאני עושה אבל נרתע בגלל שכל הזמן שומע בהרצאות שצריך לעשות את זה לאט , מה זה לאט ? כמה לאט ? תודה רבה חודש אלול מועיל

תשובה

שלום וברכה

מותר לומר ברכות השחר כל היום.

במצוות שאין לך קושי בהם אין לחשוש לקבל מיד, רק בדברים שקשים מאד יש ללכת עקב בצד אגודל כדי שלא להגיע ללחצים גבוהים מדי שיגרמו לך ליפול חלילה.

בברכת הצלחה

 - בנימין שמואלי