שו"ת פסח

עד מתי אפשר להסתפר בערב פסח?

  • י"א ניסן התשע"ו

שאלה

מתי הזמן האחרון שבו אפשר להסתפר או להתגלח לפני פסח? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להסתפר ולהתגלח לפני חצות היום של ערב פסח. ומי ששכח להסתפר לפני חצות מותר לו להסתפר אחרי חצות על ידי עצמו, אבל לא על ידי ישראל חברו אפילו בחינם. ומכל מקום מותר לו להסתפר בשכר אצל ישראל עני שאין לו מה לאכול כפי הצורך בליל הסדר ויום טוב של פסח. וכן מותר לו להסתפר על ידי גוי בשכר בערב פסח אחרי חצות (ראה משנה ברורה סימן תסח סק"ה, וחזון עובדיה פסח עמוד קצא).

ויש אומרים שמנהג ירושלים הוא שלא לעשות מלאכה בערב פסח אפילו קודם חצות היום, ולכן יש מידת חסידות למי שגר בירושלים להסתפר לפני יום י"ד ניסן (ראה חזון עובדיה שם עמודים קצד-קצו).

בברכה,

הלל מאירס