שבת

דיני שבת-00

  • י"א ניסן התשע"ו

שאלה

1)האם זה נכון שצריך להימנע מלהיפנות בשיחים בשבת ?? 2)האם צריך גם כן להימנע מפתיחת מקרר אע"פ שיש פסיק רישא דלא ניחא לה מדרבנן שיש מקילים בזה נכון ?? 3)אם באמת אפשר לעשות קידוש כול השבת אם לא קידשתי בבוקר?? 4)ראיתי שמרן כתב שדיי באכילת עוגה ע"מ לצאת מידי קידוש במקום סעודה , אבל אני למדתי שצריך 2 לחמים (אחד והמשנה) ..אז מספיק בבוקר עוגה אחרי הקידוש ?? הסתבכתי.. התייעצות לגביי הלימוד .. בכולל הרב אמר לי ללמוד משנ"ב+עם פס"ת אלא שפעמים זה לא ההלכה למעשה שצריך ואני "חוטא" בהלכה ברורה של הרב דוד יוסף ..אני קצת מבולבל .. יש לך עצה כי הרב בכולל קצת קשה לי איתו לא באלי לפנות אליו בקטע הזה..

תשובה

שלום וברכה

1. לא נכון. מבואר בשולחן ערוך שמותר.

2. רבים מקילים וירא שמים יפתח בשינוי.

3. אכן.

4. חובה לאכול סעודת שבת עם פת ולחם משנה. אולם כדי לצאת ידי חובת קידוש במקום סעודה די באכילת כזית עוגה ואת הסעודה ניתן לעשות לאחר מכן.

5. כספרדי עדיף שתלמד הלכה ברורה או ילקוט יוסף.\

בהצלחה,