שבת

צפייה בשיעורי תורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני אדם חילוני (לא שומר שבת) ובשנים האחרונות התחלתי להתעניין ביהדות, אני צופה המון בהרצאות בהידברות ובאתר שופר, השאלה שלי היא כזאת האם לי בתור אדם חילוני מותר לצפות בשיעורי תורה באינטרנט בשבת? עכשיו כמובן שאני יודע שהתשובה היא לא אבל העניין הוא שאם אני לא יצפה בשיעורי תורה אז אני סתם יצפה בטלויזיה...אז לא עדיף שאם אני כבר לא שומר את השבת אז לפחות שאני יצפה בשיעורי תורה?

תשובה

שלום וברכה

אני אכן עונה לך שאסור לצפות בשום דבר בשבת.

אם אתה תשאיר את הטלוויזיה {ועדיף נכרית} דולקת מיום שישי עד למוצאי שבת ותקשיב מתי שאתה רוצה, הדבר עדיף מאשר לצפות במחשב שיעורי תורה ששם אתה מפעיל את המחשב במשך השבת.

אם כי צפיה בטלוויזיה ללא עשיית מלאכה יש בה גם חששות הלכתיים.

ואקווה שבעז"ה תזכה בקרוב לשמירת שבת כהלכתה.

בברכה - בנימין שמואלי