זוגיות

האם כדאי להתחתן עם אישה ללא יראת שמים?

  • י' ניסן התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, אני בן 23 וגדלתי בבית חילוני - מסורתי. לפני מספר שנים החלטתי שאני אטאיסט. ככל שהזמן עבר וחשבתי על זה יותר לעומק דעתי השתנתה עם השנים עד שלילה אחד פרצתי בבכי תמרורים בתפילות להשם. יומיים לאחר מכן הכרתי נערה שלאחר כמה ימים נהייתה ה"חברה שלי". כל יום שעבר מאז ועד היום (שנה וחודשיים) אני מנסה כמה שיותר להתקרב להשם ולתורה כמה שרק אפשר. יש עוד דרך ארוכה אבל אני בהחלט מרגיש התקדמות עצומה. החברה שלי לעומת זאת לא נמשכה לעולם הדת למרות שהיא יהודיה מצד האם בלבד. היא לא מראה רצון להתקרב לדת בשום דרך, למרות שלדבריה היא מאמינה. היא אומרת שאני כופה עליה דתית כשאני לא מוכן לאכול מכלי הבית שלה או לחיות איתה. אומנם היא מאוד מכבדת אותי ורוצה מאוד להמשיך לחיות איתי. אנחנו מנסים מאוד להסתדר ובינתיים אנחנו מצליחים למרות שבהמשך כנראה שהבעיה תגדל אך אני אוהב אותה מאוד. השאלה שלי היא כזו, אני מאוד רוצה להתחתן בקרוב. היא אמרה לי שהיא תשמח ללכת למקווה בשבילי לאחר חתונה. מה אתה חושב על חיי נישואין כאלה?

תשובה

שלום וברכה

ראה את ההרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/he/video/54501 לאחר מכן נשמח לסייע לך עוד לפי הצורך.